Vsak človek se boji prestopiti mejo intimnega odnosa. Zato ljudje nosimo oblačila, si urejamo različne nazive in naslove, se obnašamo po strogih družbenih pravilih, skratka izumljamo tisoče obramb. Vendar pa življenje vedno uredi stvari tako, da se kljub vsem obrambam najde luknjica, kjer počimo, luknjica, kjer puščamo.

Tam, kjer naše obrambe popustijo, se rodijo intimni odnosi. Tam začnemo zapuščati dogovorne odnose. Vsak intimen odnos je namreč ilegalen, nedovoljen, zato ker je samodejen in je porojen mimo naše volje. Legalni odnosi so vsi navidezni odnosi, ki jih gojimo zaradi svojih obramb. Življenje pa človeka vedno sili v intimne odnose, in ga tako tudi v dogovornih odnosih vsaj deloma prisili v intimni odnos. Intimni odnosi so namreč edini, ki so za življenje resnični in so edini, iz katerih se rojevajo življenjska razmerja.

Edini Zemljan, ki mu je do sedaj uspelo povsem stopiti v intimen odnos, je bil Jezus Kristus. Za sočloveka je dal vse, celo svoje življenje. Dal je vso svojo intimnost v roke vsakemu človeku. Ves je prestopil to mejo, zato je lahko tretji dan vstal od mrtvih. Ljudje pa to mejo prestopamo bolj ali manj le po kakšni luknjici. Prestopamo tam, kjer naša steklenica ne drži, tam kjer puščamo. To jemljemo kot slabost, za življenje pa je to prednost. Je prednost tam, kjer popustimo in stopimo čez mejo.

V intimnem odnosu se rojevajo vse naše dobre in slabe zgodbe. Tam, kjer se prestopa mejo intimnega odnosa, se pričneta odpirati pekel in nebesa. Začne se živi svet vsakega odnosa. Takrat, ko se človek zaplete v osebni svet, se namreč prične pošten ali nepošten boj. Vsi ostali odnosi so bolj navidezni, bolj odigrani in umetni. Intimni odnosi pa so v živo.

V intimni odnos vstopimo tako kot poči jajce in se rodi piščanec. Tudi seme poči, da se rodi nova rast. In tako poči tudi človek.

  • Share/Bookmark

Komentarji1 komentar

  1. eritrocitus, dne 23.07.2009 17:11

    Zelo dobro napisano! Kaj pa je intimnost drugega kot poslednji odpad maske, za katero se skrivamo, eni celo življenje. Je hkrati razodetje svoje duše nekomu, ki bo razumel. Živimo v lupinastem svetu zunanjosti, kjer ni prostora za Intimo. Naše duše nikoli ne morejo nadzirati, ker lebdi nad vsemi mogočimi sistemi in napravami. Je Ljubezen.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !