Prenos v duha

31.10.2010Komentiranje onemogočeno

Človek je telo, duša in duh. Primarno smo telo – nekaj izkusimo. Sekundarno smo duša – nekaj razumemo. Tercialno smo duh – nekaj sprejmemo.

Na začetku je telo v centru, duh in duša pa sta na orbiti. To pomeni, da je telo primarno in se nahaja v točki stvarnosti, duh in duša pa sta sekundarna in nimata lastne stvarnosti oziroma sedanjosti.

V drugi fazi se telo prenese v duha in duša zasede pravilo stvarnosti. To pomeni, da telo izgubi primarno pozicijo in postane sekundarno v razmerju na dušo. Ta faza je že nastopila, v tem času. To pomeni, da je telo vedno manj predmet špekulacije, ker vse hitreje izgublja svoj fluid. Kajti sedaj je v centru duša in ona narekuje lepoto telesa.

Do sedaj le lahko punca s privlačnim telesom prevarala človeka, da je lepa, čeprav je bila v duši grda kot smrt. Sedaj pa s telesom vedno težje prikriva grdo dušo. Hkrati pa postajajo tisti, ki so v duši lepi iz dneva v dan lepši, čeprav so bili do sedaj povsem neopazni ali celo neprivlačni.

V tretji fazi, ki teče sedaj, pa se bo tudi duša prenesla v duha. To je hkrati poslednja faza človekovega rojevanja v času. Kajti človek je sedaj porojen le v prostoru in je zato umrljiv, s prenosom v duha pa se rojeva v času, v večnosti. Duh je osnova, ki nima identitete. Zato je duh vse ali nič. In ko se duša prenese v duha, ga oplodi s svojim pravilom. Lahko ga oplodi z življenjem ali s smrtjo. Darujoči oplodi duha z življenjem, sebičnež s smrtjo.

Človek lahko oplodi duha z življenjem le če je zmožen zapustiti svoje telo in svojo dušo. Ali kot je rekel Jezus: »Kdor bo skušal rešiti svoje življenje, ga bo izgubil; kdor pa ga bo izgubil, ga bo rešil.«

Ko se bo duša prenesla v duha, bo duh postal izhodišče stvarstva in človek se bo porodil v času. Kdor je bil vdan, se mu bosta mu iz duha kot iz niča, porajala duša in telo. Samovoljnim pa bo proces deloval ravno obratno in jim bo duh realiziral neobstoječo dušo in telo. Pravilo oplojenega duha pa je neskončno in dokončno na vekov veke.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !