Lice prisotne in neprisotne prisotnosti

21.02.2013Komentiranje onemogočeno

Včasih je bil človek le s seboj v miru neprisotne prisotnosti, v razmerju pa le redko. Po miru je čutil, da mu je nekdo drag. Zdaj je človek sam s seboj vedno bolj prisotno prisoten in to mora znati sprejeti in vzeti nase, da bi lahko od tega odstopil in se uravnotežil za neprisotno prisotna razmerja.

Vsako lice prisotne prisotnosti išče v razmerju potrditev, vsako neprisotno lice ustvarja razmerja resničnega dialoga. Vsak odnos, tudi intimen mora imeti distanco, v kateri človek nosi svoje ravnotežje, da ne preide iz odnosa v agonijo. Čim je ravnotežje porušeno, odnos preide kritično točko, v kateri se ruši vse.

Vse, kar se vživlja je prisotna prisotnost. Tudi modrost je polje – ne vživljaj se vanjo, ampak jo spoštuj v imenu življenja in po njej boš imel ravnotežje. Kajti polne življenja so tople oči, ki stopajo v razmerja z druge strani in prazna modrost, ki zaokrožuje krog sama s seboj.

Kjerkoli hodiš, ne odpiraj z obljubo prijaznosti ali dostopnosti kakršnihkoli razmerij s svoje strani, kajti ne boš zmogel obvladati ravnotežja svoje, kaj šele druge strani.

Včasih si bil v paru sam s seboj in nisi bil ne v Svetem, ne v hudem duhu. Naravna osnova ali pokritost človeka sedaj popušča in človek ostajaš le kolikor tvoriš par z Gospodom. Tedaj v tebi deluje Sveti duh. Če tvoriš par s hudičem, pa hudi duh v tebi prebuja le zver. Gospod nima moči nad tem, v kakšen par stopaš, ampak ti le popolnoma pogojuje svoj par.

Par s hudičem ni nič drugega kot par s samim seboj, ki ti ruši danost sožitja. Le kar pogojuje razmerje, stopa v par z Gospodom.

Človek je sam po sebi le tisti, ki ga ni. Jezus je dal življenje zate in iz Njega si lahko vse, na njegov račun ne moreš biti več nič. Le toliko kolikor pozabljaš nase, se v Njem prebujaš in toliko se On prebuja v tebi.

Pozaba sama po sebi ne obstaja in le po nekom lahko odideš od sebe. V odhajanju imaš vso podlago, v potrjevanju nobene več.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !