Bitje neskončne vrednosti

16.06.2013Komentiranje onemogočeno

Človek je bitje neskončne vrednosti. Če bi z vso svojo vednostjo spoštoval danosti življenja, bi bil v svoji nevednosti biser narave. In če bi dva dovolila drug drugemu par, bi med njima steklo naravno pravilo podzavestnega toka, vendar ne v ujetosti, ampak v vsej prostosti in lepoti njune narave.

Če življenja in resničnosti ne izsiljujemo po svoji volji, v nas teče naravni tok življenja, kakor hitro pa želimo življenje uravnati v svojo strugo, stopimo v par s samim seboj in v prehitenem umetnem času prekinemo naravni tok življenja. Kajti življenje ni tvoje, ampak si ti od življenja. Življenja ne moreš poimenovati po sebi, le življenje lahko poimenuje tebe, če mu to dopustiš.

Družba, v kateri živimo, je kot cenena razprodaja, v katerem je denar vrednejši od vsake duše. V njej živimo v stalnem prehitevanju časa in tako prekinjamo ves naravni tok življenja. A ko v družbi zavlada umeten tok, v njej usahne vsa ustvarjalnost in razvoj. V tem času nihče ne seje, niti ne žanje, vsak se le neusmiljeno trudi biti hitrejši plenilec od drugega. Tako je življenje danes izgubilo vsako resnično vrednost. Pa bi bilo dovolj le odstopiti od svoje vrednosti v imenu vrednosti življenja.

Če je tvoja duša vdana, daješ življenju neskončno vrednost, ker daješ par resničnemu. Če v svoji vednosti daješ par samovolji, tvojo podzavest zajame samovolja, ki proti volji prehiti človeka in prekinja vse spontanosti življenja.

Življenje teče po nevednosti vdanih in ne po vednosti pametnih. Pari nastajajo v podzavesti. Nihče nikogar ne more izključiti, niti vključiti v nek par. Vključi in izključi te lahko le podzavest po tem, čemur pripadaš. Čas, v katerem si lahko izbiral pare in sanjal svoje pripadnosti, je minil. Čas podzavesti se je namreč rojeval v daljni prihodnosti, v bližnji prihodnosti je odprl vrata predčasja in začasja in tako odstrl in razmejil sanjskost od resničnega. Zdaj je podzavestni tok začel teči sinhrono s sedanjostjo in v tem paru prihaja čas dokončne ujetosti in na drugi strani čas neskončne svobode.

Zato, duša moja, bodi vsaj toliko močna v tem usodnem času delitve in ne polagaj svoje neskončne vrednosti v roke tistim, ki se z življenjem le igrajo. Kajti vedela si za vrednost življenja in za vrednost svojo – vendar ne po vrednosti, ki jo nosiš v sebi, ampak po življenju, ki si mu pripadala, boš dobila novo telo, ki mu boš pripadala večno.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !