Nezavedujoča maternica stvarstva

11.11.2013Komentiranje onemogočeno

Celota stvarnosti je nedotakljiva in skrita v nezavedujočem.

Človek pred teboj je nedotakljiva celota – ti si nezavedujoče ogledalo njegove zavesti ter on tvoje. Kakor hitro začneš v človeku pred seboj iskati lastno potrditev, skruniš nedotakljivost celote pred seboj in tvoje nezavedujoče postane zavedujoče v ogledalu lastne celote.

Vsak pri sebi je posameznost, vendar je lahko na račun sočloveka živel ogledalno celoto, saj je bila celota stvarnosti v iskanju svojega elementarnega dela podrejena posameznosti. Nekdo je posameznost živel kot celoto, drugi pa je s pristankom na nezavedujoče nosil breme nedokončne posameznosti. Sedaj, ko je elementarni del celote stvarnosti izoblikovan in po sočloveku dovoljen v stvarnost, se je iz vseh posameznosti pričela sestavljati celota stvarnosti, ki je dokončna in vse ogledalne celote razstavlja na posameznosti lastnih odsevov.

Blagor duši, ki ostane v sebi nezavedujoča in čista, kajti zibel je, v kateri zori zavedanje celote stvarstva.

Čeprav misliš in verjameš, da se zavedaš vsega, se ne zavedaš ničesar. Kajti celota ni enostrana in ni zgolj tisto, kar po lastni volji sprejmeš za svoje. Celota večnega življenja je sestavljena iz zavedanja, ki ga prebudiš v bližnjem in bližnji v tebi.

Roka, ki sega po lastnem zavedanju, je roka, ki jo skuša celota lastnega zavedanja, a v njej zori le senca.

Kdor sprejme svoje nezavedujoče, ostaja čista duša in Gospod ga čuva v zorenju, dokler v njem ne dozori Zavedanje in postane sestavni del stvarstva.

Zato duša, ni vredno, da v svojem zavedanju jočeš za čemerkoli, kajti si, kar si, le dopusti, da v tebi dozori roka bližnjega. Le v njej se boš zavedala svoje.

Človek z lahkoto pomanjša vse pred seboj, a ne ve, da s tem razpolavlja celoto življenja. Le če ostaja manjši od vsega pred seboj, se v njem ohranja nedotakljiva celota življenja.

Tvoja duša je nezavedujoči sen zavesti vsega stvarstva, ki se prebuja v duši bližnjega. Le v zavedanju zavedanja pa se drug po drugem prebuja stvarstvo kot otrok življenja vdanima očetu in materi resničnega zavedanja.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !