Moč predstav

28.11.2015Komentiranje onemogočeno

Živimo svet pomanjkljivosti, v katerem je lahko vsaka pomanjkljivost nepropustna stena ali zgolj meglica. Nekdo najmanjše nianse nepopolnosti potencira v temo katakomb, nekdo zidove pomanjkljivosti spreminja v jutranje meglice.

Smo zato, da se učimo, kajti vsa dejanja so le naš poduk. Človek mora biti močnejši od vsake predstave, da ne spreminja pomanjkljivosti v neobvladljivost. Večina ljudi dela nekaj, kar jih presega, zato živijo pod težo bremena lastnih predstav. A na vsakem izmed nas je, da predstave sočloveku manjšamo, ne povečujemo. To je dolžnost vsakega vzgojitelja, vsakega človeka.

Kmečka mati je znala hoditi skozi meglo pomanjkljivosti in je ni spreminjala v steno neprehodnosti. Kajti življenje je bilo vedno pomanjkljivo. Danes pa človek povsem nepomembne pomanjkljivosti spreminja v neprehodne zidove, pred katerimi klonejo mlada življenja.

Ko nekaj delaš, se ne spuščaj v podrobnosti, ampak glej generalno in ob svojem času se bo vse izrisalo do podrobnosti. Če pa zahtevaš vsako podrobnost takoj in za vsako ceno, ti ena podrobnost, ki je ne rešiš, generalno zruši vse.

Trda stena človeku nikoli ni nekdo drug, trda stena je vedno vsak samemu sebi. Samemu sebi si destrukcija, drugemu vse. Kdor je samemu sebi sam, se bo rušil v temo lastnih predstav, kdor je pripravljen biti kdorkoli drug, bo izvor svetlobe.

Človek je le v svoji predstavi lahko večji ali manjši od drugega. V obrnjenem času je vse lahko nič in nič vse, zato si vsakdo lahko podreja drug drugega. A vse kar ni drugo z drugim se vdre brezno lastne prevare, ko je neznanka prepoznana in se čas obrne.

Gravitacija je neznanka, ki išče točen podatek. Do sedaj smo bili orbita drug drugega in iz črne luknje smo odpirali krog ali pa dani krog zapirali v črno luknjo. Ko ti postaneš nekdo in nekdo ti, neznanke ni več. In ko ni več neznanke, ni več pomanjkljivosti.

Vsakogar muči le lastna fantazija
o sebi, drugih, o svetu,
vse dokler je ne premagamo
in stopimo v dialog s čemerkoli že.

Če sprejmem, da sem le to, kar sem,
rešim svoj večni problem,
kajti vse drugo sem lahko vsakomur
in vsakdo meni vse.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !