Zaokrožitev

22.01.2017Komentiranje onemogočeno

Skrivnost rojstva je skrivnost zaokrožitve drug v drugem.

Vse oblike so se zaokroževale druga v drugi in zato vstajale in obstale kot rojstvo novega. Le človek se je rodil z zavestjo, po kateri lahko svoje rojstvo zapusti in odpre krog drug drugega in tako pokrije rojstvo vseh oblik, ki so druga v drugi nevede iskale drugo stran, a pri sebi ostale brez kroga pokritja.

V trenutku, ko se človek zaokroži s samim seboj, njegova duša umre.

Človek v igri lastnih predstav zaokrožuje vse, a um mu je dan zato, da bi vsako lastno predstavo opustil iz parnega v liho in tako pač služil vsemu in vsakemu v parno.

Ta svet je igra, v kateri se vse vedno bolj zaokrožuje s samim seboj, kajti človek je v igri svojega postal popolnoma zaokrožen s samim seboj. Človek vse bolj igra bližine, a v dušah se pišejo daljine, kajti v tej igri ni več prostora za dva in v njej umira ta svet.

Kdor je zaokrožil krog vsega v polnost lastnega, mu čas, ki zaokrožuje vse, na drugi strani izrisuje praznino. Kdor nosi breme lastne praznine, ga druga stran blagoslavlja s polnost vsega.

Vedno je bila le druga stran in ti edini iskalec, ki lahko svojo stran ali navidezno rojstvo zapustiš in odpreš krog dejanskega ali rojstva vsega.

Duša, ki je sledila duhu Resničnega, bo v duhu vrnjena Gospodu.

Kvant je skrivnost Boga ali tistega, ki ga ni, dokler tisti, ki ga ni, ne postane skrivnost kvanta v kvantu ali zaokrožitve drug v drugem.

Skrivnost rojstva je skrivnost zaokrožitve drug v drugem,
a v isti skrivnosti bridkost smrti zaokrožitve s samim seboj.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !