Razdvojitev

5.03.2018Komentiranje onemogočeno

Vse v ogledalu je le podatek, refleksija časa ujetega v prostor,
ki se orientira le po sorazmerju, pa vendar ni ne živ, ne mrtev,
le podatek v vsakogar dlaneh.

Vsa narava je refleksija življenja ujetega v smrt. Vse mineva v čas, čeprav je že davno umrlo v svoj podatek, a dejstva smrti ni moglo sprejeti. Le človek, bitje prostih dlani, lahko vzame križ ogledala nase in odstre dlani v dlaneh. Ali na drugi strani v ogledalu do popolnosti izriše in hkrati sam postane podatek – podatek podatka samemu sebi.

V duši in telesu je človek izkrivljal podatek in samemu sebi v tujih očeh lagal o resničnosti svoji, a v duhu razdvajal vse, kar mu je dal Gospod. A nihče ne ve za brezno razdvojenega duha, ki vstopi v dušo in telo, kajti le predstave svoje si živel v sanjah sebe človeka.

A ko bi bil primoran le za hip obstati kakor smreka v nepremičnosti svoji, bi obmolknil pred Njim, ki je Edini sprejel dejstvo smrti v duši, duhu in telesu. Zato Njegove besede niso le podatek, izgubljajoč se v čas, ampak Življenje samo.

»Nebo in zemlja bosta prešla, moje besede pa nikakor ne bodo prešle.« Mnogi so umrli, a za vsemi ostaja le podatek o njih smrti, kajti nihče dejstva smrti ni sprejel.

Po sprejetju tega dejstva se je razdvojilo v duhu, duši in zdaj se razdvaja v telesu. Človek razdvaja med dejstvom in lastnim podatkom, med živim in mrtvim razdvaja Gospod.

  • Share/Bookmark

KomentarjiKomentiranje je onemogočeno.

Ime(obvezno)

e-pošta(obvezno)

Spletna stran

Govori odkrito

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !